HUSINECká ŘEŽba 2019 – podzim

Konec léta a září bylo plné kubbových turnajů, a tak pauzu před našim posledním turnaje v sezóně 2019 jsme všichni ocenili. Jak to již bývá, s přípravami jsme začali začátkem října a prvním důležitým krokem bylo spuštění registrace přes naše webové stránky. Jsme rádi, že registraci předem se týmy začínají učit, protože nám to opravdu hodně usnadňuje práci! 🙂 

V sobotu ráno jsme se postupně všichni scházeli na hřišti a připravovali vše potřebné. Celkem se do turnaje přihlásilo 18týmů. Dokonce jsme mezi námi přivítali i nové tváře, kterým se u nás snad líbilo a příští rok si přijedou zase zahrát! 🙂 Samotný začátek turnaje se kvůli technickým potížím posunul. Poprvé jsme využili počítačový systém EKY, který nyní můžeme v Čechách na turnajích používat a tak jsme se se systémem pomalu seznamovali, ale v průběhu dne už k žádným problémům nedošlo. 🙂 Každý tým odehrál 7 zápasů, které v každém kole losoval právě zmiňovaný systém – vždy tak tým hraje se sobě rovným, zápasy nejsou tak jednoznačné a všichni si hlavně pořádně zahrají. Po obědové pauze došlo na pavouka, ve kterém k těm nejvyšším příčkám postupují pouze ty týmy, které vyhrávají. V tomto pavouku nechyběli Našrot, kteří mohli vyhrát celou naší sérii HUSINECké ŘEŽby v této sezóně. 

Našrot v každém kole čelili našim týmům, troufnu si říct, že jsme je všichni potrápili a ne každý zápas byl tak jednoznačný. Nakonec se ve finále potkali s MATOHOU, pro kterou to bylo první finále! Hrálo se na dva vítězné a při remíze 1:1 týmy čekal rozhodující zápas. Lepší koncovku měli Našrot, ale pro MATOHU je to první velký historický úspěch na bedně! A to může být dobrým příslibem do další sezóny. 🙂 Zápas o třetí místo se dohrával už za tmy, ale krále nakonec shodili Pinďové. 

Samotné vyhodnocování a předávání proběhlo u hospody za bouřlivých ovací. Při tomto posledním turnaji vyhrál každý tým nějakou (byť i menší) cenu. 🙂 Hodnota cen se stupňovala a zde musíme ještě jednou poděkovat sponzorům, kteří je do turnaje věnovali! Tak tedy: Pivovar Moucha daroval několik lahví skvělého piva a ÚJV ŘEŽ, a.s. připravil dárkové tašky! Děkujeme! 🙂 

A jak to tedy všechno dopadlo?

Pořadí posledního turnaje:

1. Našrot

2. MATOHA

3. Pinďové

Celkové pořadí po třech turnajích:

1. Našrot

2. Kněžna

3. MATOHA

Vítězově HUSINECké ŘEŽby v roce 2019

Kubbová sezóna 2019 je tedy za námi. Zase to pěkně uteklo, co myslíte? Už teď se na všechny kubbaře těšíme v příští sezóně a doufáme, že český kubb zase posuneme o kousek dál! Plány na příští rok již máme, brzo se můžete těšit na zveřejnění termínů turnajů! 🙂 Tak tedy.. ať nám ta zima uteče a brzo se zase všichni potkáme na hřišti! 

Doporučené články

Napsat komentář