5. ročník Husinec KUBB OPEN

Po několika měsících jsme začali plánovat první turnaj v roce 2021. Troufnu si říct, že se vážně všichni moc těšili a do posledního dne doufali, že se opět něco nezmění. Datum bylo začátkem roku stanoveno na 22. 5. 2021

U Hastrmana jsme se sešli už v pátek – je potřeba připravit hřiště, navozit naše sety, stany, postavit bannery.. Ono se to nezdá, ale zabere to něco málo času. Když jsme už měli skoro hotovo, tak se objevil první tým z daleké Moravy – Kůzelný Kajtron naRubi a strávili s námi doslova celý víkend. Objevilo se pár dalších kubbařů a nechybělo ani večerní posezení nad dobrým točeným pivkem.

V sobotu ráno jsme se na hřištích potkali poměrně brzy ráno a dokončili tak rozdělanou práci z předešlého podvečera. Týmy se sjížděly podle časového harmonogramu a po krátkém občerstvení (a taky zaplacení startovného), jsme mohli po rozlosování EKA systému začít s prvním zápasem. Celkem bylo 22 týmů, 12 hřišť a 6 hracích kol, ve kterých každý tým postupoval a sestupoval podle svých herních výsledků. Po 4 kolech byla pauza na oběd, kdy nám Občerstvení U Hastrmana nabídlo opět skvělé menu! Nechybělo grilování a výborná polévka! Mařenko, skvělá práce, děkujeme za perfektní zázemí!

Po dohrání 6 kol prvních 16 týmů postoupilo do hlavního pavouka – o co nejlepší umístění za náš spolek bojovali Pinďové, Myšpulíni, Husinec GANG a Zelenáči. Zbylé týmy ve hře také pokračovaly, a to ve skupině nadějí – za nás Šungiťáci, SpOlo Ptáci a Osmička. Počasí se střídalo a když se odpoledne obloha zatáhla, začal foukat vítr a dokonce začalo i pršet, tak se přiznávám, že jsem měla trochu obavy – po zkušenostech z MČR 1 se už upřímně děsím tak šíleného počasí. Ale za chvíli bylo po všem a sluníčko mi dodalo velké uklidnění!

Po prvním kole pavouka jsme měli přesně 50% úspěšnost – do pravé části pokračovali Pinďové a Myšpulíni. A tady je čas pro to, aby všichni věděli, že tento turnaj byl historicky nejúspěšnější pro Myšpulíny! Najednou jsme odpoledne seděli u hřiště a fandili Myšpulínům v jejich prvním semifinále! Tento velký zápas hráli proti Našrot a po boji bohužel prohráli 1:2, ale nemají se vůbec za co stydět! Nejspíš je tento úspěch i díky jejich novému trenérovi, co Tome? Na dalším hřišti zároveň o finále hráli také Pinďové, kterým v cestě stál tým Kubb Klub Police 1 (i tady je čas pro menší dodatek – Police složila na turnaj celkem 4 týmy!). Bohužel nám to o kousek uteklo a ve finále jsme tak neviděli žádného našeho zástupce. Na druhou stranu je nutné přiznat, že Police si tak po svých výborných výkonech už v loňském roce zahrála hned na prvním turnaji v letošním roce ten nejdůležitější zápas. Finále a zápas o třetí místo se již tradičně začínalo ve stejný čas – ve finále proti sobě stáli Našrot a Kubb Klub Police 1, o třetí místo nás čekal boj Vanitas proti Vinnare (nebo spíš Klárce s Vinnare?).

Bylo se na co dívat a zapadající slunce na atmosféře přidávalo. I když pro některé hráče bylo dost nepříjemné, pro fanoušky příjemné po celém dni, kdy se počasí střídalo jako na houpačce a věřím tomu, že každý z nás si užíval hřejivý pocit slunce. Ještě bych se vrátili ke skupině nadějí, kde bojovali i naši zástupci a celkem 6 týmů si zahrálo jednu skupinu, každý proti každému. Zápasy se nijak nezdržovaly a skupina tak byla dohrána ještě před semifinálovými zápasy.

Ale zpátky k finálovým soubojům a jak to vlastně celé dopadlo.. Za hezké fanouškovské kulisy se zápasy dohrály za světla. Našrot se podařilo po třetí v řadě vyhrát tento turnaj, mohli se tak radovat ze zlatého hattricku – myslím, že i pro ně to bylo po těžkých zápasech, kdy proti nim stály opravdu kvalitní mančafty.  

Proběhlo samozřejmě vyhlašování vítězů a oceňování týmů. Svou slávu si užili hlavně Myšpulíni – už jste někdy viděli kubbaře, jak na trávě skáčou rybičku, jako hokejisté po vítězném zápase? My jo! Děkujeme všem za účast! Věřím tomu, že všichni si to užili a byli rádi, že můžou zase hrát a hlavně to, že můžeme být zase spolu!

Konečné umístění týmů:

1. Našrot

2. Kubb Klub Police 1

3. Vanitas

4. Vinnare

5. – 6. místo Pinďové, Myšpulíni

7. – 8. místo Zelená je tráva, Kůzelný Kajtron na rubi

9. – 12. místo Husinec GANG, Trio, PMK

13. – 16. místo Mach 3, Mordbanda Vršovka, Okálníci, Zelenáči

Skupina nadějí:

1.Ejčbi boys

2. Šungiťáci

3. Osmička

4. Baroni

5. Lemuár

6. SpOlo Ptáci

Doporučené články

Napsat komentář